Varza calita cu carnaciori la gratar

Ingrediente:

  • 1 varza mare;
  • 500g carnaciori subtiri proaspeti;
  • 1 capa mare;
  • 50ml ulei;
  • 1 lingura pasta de tomate;
  • 1 lingura rasa boia de ardei dulce;
  • 2 foi dafin;
  • 1 lingurita seminte de chimen;
  • 1 catel usturoi;
  • 1 lingurita cimbru uscat;
  • sare, piper.
Mod de preparare:

Curatati varza de foile de la exterior, spalati-o, scurgeti-o de apa si tocati-o fideluta. Curatati, salati si tocati marunt ceapa, apoi caliti-o in ulei 2-3 minute, la foc mic. Adaugati varza tocata, foile de dafin, cimbrul si chimenul si caliti-o impreuna cu ceapa pana cand se inmoaie. Adaugati boiaua si pasta de tomate si mai lasati la foc mic inca 10 minute, amestecand din cand in cand. Spre final, adaugati usturoiul tocat marunt si potriviti de sare si piper. Mai lasati la foc mic 2-3 minute.
Puneti carnaciorii pe un gratar incins si frigeti-i pe ambele parti circa 10-15 minute. Serviti varza calita calda cu carnaciorii fierbinti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard