- 4kg rosii;
- 1kg gogosari;
- 1kg ardei kapia;
- 500g morcovi;
- 500g ceapa;
- 2 capatani usturoi;
- 500ml ulei;
- 2 linguri zahar;
- 2 linguri miere;
- sare, piper.
Mod de preparare:
Coaceti la cuptor sau pe o tabla pusa pe un gratar rosiile, ardeii kapia si gogosarii. Presarati-le cu sare fina si acoperiti-le cu o folie de plastic pana se racesc. Curatati pielitele si tocati apoi rosiile cat mai fin, gogosarii si kapia in fasii. Caliti in ulei ceapa curatata si taiata marunt. Cand aceasta s-a ingalbenit putin, adaugati celelalte legume si usturoiul pisat. Adaugati zaharul, mierea si potriviti de sare si piper. Lasati sa fiarba la foc foarte mic sau, si mai bine, la cuptor, pana cand zacusca se ingroasa potrivit. Puneti-o calda in borcane si inchideti-le ermetic. Sterilizati-le timp de 50 minute prin fierbere la bain-marie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu