Rulada de miel cu verdeturi de primavara

Ingrediente:
  • 1 kg pulpa de miel;
  • legume (o leg. de ceapa verde, o leg. de usturoi verde, morcovi, sparanghel, ridichie alba, ceapa);
  • o leg. de cimbru si o leg. de patrunjel verde;
  • unt, ulei de masline;
  • sare si piper.
Mod de preparare:

Pentru umplutura toc marunt ceapa, usturoiul si cimbrul, le amestec cu 2-3 linguri de ulei de masline si asezonez cu sare si piper.
Fasonez carnea si o tai in felii potrivite, ca pentru snitel. Le intind pe masa de lucru, lipite una de cealalta, astfel incat sa le pot rula dupa ce pun deasupra amestecul de verdeturi. Formez ruladele (dintr-un kg de carne vei obtine 2 rulade cu diametrul de 5-6 cm), leg bine sa nu se desfaca, cu sfoara speciala pentru gatit si le frec cu sare si piper. Le trag un pic la tigaie cat sa se rumeneasca frumos pe toate partile si apoi le dau la cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 50-60 minute.
Fierb morcovii, sparanghelul si ridichia alba in apa cu sare, cat sa ramana "al dente". Le scot in apa cu gheata ca sa isi pastreze culoarea.
Ca sa fac sosul, trag in tigaie resturile de carne ramase de la fasonare, cu ulei de masline, o ceapa tocata marunt, un morcov dat pe razatoare si patrunjel tocat. La sa se "arda" un pic (pentru un gust mai intens). Torn 1/2 litru de apa si dau focul foarte mic, sa fiarba cam 2-3 ore. Strecor, mai las sa scada pe foc cam 30 min, dupa care adaug si sosul lasat de carne in tava in care s-au copt ruladele si mai las putin la foc. La sfarsit pun sare, piper si un varf de cutit de unt.
Pe un platou asez ruladele din care am taiat cateva felii si de jur imprejur pun legumele. Deasupra torn sos si presar sare grunjoasa si piper macinat. Decorez cu crengute de cimbru verde.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard