Tarta cu crema de branza si sos de menta

Ingrediente:

  • 350g de biscuiti;
  • 75g de unt;
  • 250g de crema de branza;
  • 100g de smantana (fermentata, nu dulce);
  • 75g de zahar brun;
  • 2 oua intregi;
  • 1 galbenus;
  • ½ lingura de amidon;
  • 1 legatura de menta;
  • 1 lamaie;
  • 2 linguri de miere

Mod de preparare:

Pentru blat, sfaram biscuitii si ii amestec cu untul topit si cu jumatate din cantitatea de zahar, ii pun intr-o forma rotunda rezistenta la caldura (preferabil din cea speciala, cu marginile detasabile, ca s-o pot scoate usor la sfarsit) si dau la cuptor, la 145C, pentru 20 de minute.
Pentru crema, bat ouale cu restul de zahar pana se dizolva zaharul. Adaug crema de branza si smantana si amestec. Pun si ½ lingura de amidon si coaja de lamaie rasa si omogenizez bine.
Dupa ce se raceste blatul, pun crema deasupra si bag tava la cuptor pentru inca 50 de minute la 180C. Separat, fac un sos din zeama de la lamaie, o legatura de menta si 2 linguri de miere pe care le blenduiesc bine impreuna.
Scot tarta din forma si o pun pe un platou. Dupa ce o tai, decorez feliile cu frunzulite de menta proaspata iar sosul il pun separat intr-o sosiera pentru ca fiecare sa-si poata pune pe deasupra atat cat doreste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard