- 1 pachet de foi de placinta;
- 500g de branza telemea, 100g de branza telemea cu verdeturi;
- 200g de smantana, 200g de iaurt, 1 ling. de unt;
- 1 kg de spanac, baby spanac (pentru salata);
- 1 fir de ceapa verde, 1 catel de usturoi;
- 1 ridiche rosie;
- 2 oua;
- Fistic, crutoane cu aroma de usturoi;
- Ulei de masline, zeama de lamaie;
- Sare, piper.
Mod de preparare:
Pentru umplutura, trag la tigaie spanacul (curatat si spalat bine) cu 1 lingura de unt, un catel de usturoi si ceapa tocata marunt. Apoi il amestec cu 500g de branza telemea, 100g de smantana, 100g de iaurt, 1 ou si piper proaspat macinat.
Intind o foaie de placinta, o ung cu unt topit, deasupra pun o alta foaie pe care o ung cu unt topit si mai pun una, urmand acelasi procedeu. Torn din amestecul cu spanac si branza peste foi si le rulez. Dintr-un pachet de foi de placinta veti obtine cam 4-5 rulouri. Le pun pe toate intr-o tava unsa cu unt si le acopar cu un sos facut din 100g de smantana, 100g de iaurt si 1 ou, batute bine. Dau tava la cuptor, la 180C, cam 1 ora.
Intr-un bol fac o salata din baby spanac, cuburi de branza telemea cu verdeata, fistic tocat (prajit si curatat), crutoane cu aroma de usturoi, ridichea rosie taiata feliute si o vinegreta simpla din ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper.
Scot ruladele din tava pe un fund de lemn, tai cateva felii dintr-una si decorez cu o lingura de salata din bol si boabe de fistic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu