Ciorba dreasa de vitel

Ingrediente:
  • 1 kg carne de vitel cu os;
  • 3-4 cartofi;
  • 2 morcovi;
  • 1 rădăcină de pătrunjel;
  • 1 păstârnac;
  • 1 ceapă;
  • 1/2 țelină mică;
  • 1 ardei gras;
  • 4-5 linguri pulpă de roșii (sau suc);
  • 1l borș;
  • 1 ou;
  • 2-3 linguri smântână;
  • sare, piper;
  • frunze de țelină și pătrunjel verde.
Mod de preparare:

Speli bine carnea, o tai bucați și o pui la fiert în apă rece, la foc mic până face spumă. Îndepărtezi spuma. Când carnea a fiert pe jumătate pui cartofii tăiați pai și legumele date pe răzătoare sau tăiate cubulețe mici. Adaugi pulpa (sau sucul) de roșii.  Pui sare și piper după gust și lași să fiarbă la foc potrivit. Când carnea și legumele sunt bine fierte, torni borșul, potrivit după gust și lași să mai fiarbă circa 10 minute. Oprești focul și dregi ciorba cu ou bătut amestecat cu smântână. Presari pătrunjel verde tocat mărunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard