- pulpa din spate și 1 kg carne de miel;
- 6 ouă;
- 2 cepe mari;
- sare, piper, verdeață;
- 1 morcov mare fiert;
- frunze de spanac opărit;
- mărar verde;
- ulei.
Mod de preparare:
Dezosezi pulpa de miel din spate pe care o bați bine cu ciocanul pentru a se întinde cât mai mult. Călești ceapa, toci carnea prin sita măruntă, pui în tocătură sare, piper, verdeață și omogenizezi compoziția cu 2 albușuri. Separat, bați cu puțină sare gălbenușurile, încingi uleiul într-o tigaie mare și din gălbenușuri faci o omletă. Așezi pe bucata de pulpă tocătura din carne, pui deasupra omleta din gălbenușuri și o acoperi cu frunze de spanac opărite, cu cele de mărar și cu morcovul fiert. Rulezi totul de la margine, cu grijă, pui rulada în celofan, o legi la capete și o fierbi într-un vas cu apă clocotită, timp de 20 de minute.
Când este gata, scoți rulada, o pui sub teasc și, când s-a răcit, o tai în bucăți. Este o ruladă apetisantă, colorată. Servești rulada de miel cu salată verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu