Stufat de miel

Ingrediente:

  • 2,5 kg carne de miel;
  • 100 g ceapă uscată;
  • 1 kg ceapă verde;
  • 1 kg usturoi verde;
  • 5 legături mărar verde;
  • piper boabe;
  • 100 g făină;
  • 250 ml ulei;
  • 100 ml apă călduță.
Mod de preparare:

Porționezi carnea în circa 20 de bucăți. Cureți ceapa uscată și o tai mărunt. Călești carnea împreună cu ceapa în ulei într-o cratiță încăpătoare. Peste carne și ceapă pui, pe rând, la călit, usturoiul verde curățat și tăiat bucăți de 3 cm lungime, ceapa verde, inclusiv cozile, tot în bucăți de 3 cm lungime. Desfaci făina cu puțina apă rece și torni amestecul deasupra. Potrivești la gust de sare, piper și pui mărarul tocat. Mai adaugi 100 ml apă călduță și introduci cratița acoperită la cuptor, circa 40 de minute. Servești stufatul cald, cu puțină smântână rece deasupra. Stufatul de miel este unul dintre felurile de mâncare pregătite cu ocazia Sărbătorilor Pascale.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard