- 5 oua;
- 0.5 l lapte;
- 1 pliculet zahar vanilat;
- 1 esenta de vanilie;
- 100g faina;
- 150g zahar tos;
- 100g unt topit (la bain-marie)
Mod de preparare:
Separati ouale in albusuri si galbenusuri. Adaugati zaharul si galbenusurile intr-un bol inalt si amestecati-le cu mixerul pana se omogenizeaza bine. Adaugati untul topit (aveti grija ca acesta sa fie rece), faina si laptele (ultimele doua se pun treptat). Adaugati si esenta de vanilie si lasati compozitia de-o parte.
Puneti albusurile intr-un bol mai mare, adaugati un praf de sare si bateti spuma cu ajutorul unui mixer. Adaugati pliculetul de zahar vanilat si bateti albusurile in continuare pana devin tari si usor lucioase.
Incorporati usor albusurile batute in compozitia cu galbenusurile. Nu amestecati energic! Trebuie sa amestecati usor cu lingura, de jos in sus, pana se omogenizeaza totul. La final trebuie sa aveti o compozitie lichida.
Pregatiti o tava tapetata cu unt si faina si turnati amestecul in ea. Lasati la cuptor aproximativ o ora.
Prajitura se taie cand este rece si se pudreaza deasupra cu zahar pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu