Chec cu banane

Bananele. Fructe atat de comune si gustoase insa extrem de perisabile. Toata lumea stie ca bananele se innegresc foarte repede, asa ca atunci cand ai cateva la indemana si nu stii ce sa faci cu ele, iti recomand reteta mea rapida.
Ingrediente:
  • 2-3 banane;
  • 200g faina;
  • 150g zahar;
  • 2 oua;
  • 125ml lapte;
  • 100g unt;
  • 1 esenta vanilie;
  • un praf de sare;
  • 1 praf de copt;
  • margarina si hartie de copt (pt tapetat tava).
Sa trecem la treaba!
In vasul de mixer se amesteca bine untul (la temperatura camerei) cu zaharul. Treptat, se adauga cele 2 oua si esenta de vanilie. Faina se amesteca cu praful de copt si cu sarea, apoi, jumatate din amestec se adauga in bolul de mixer. Se pune jumatate din cantitatea de lapte, restul de faina si apoi restul de lapte.
Se tapeteaza forma de copt (tava) cu margarina si cu hartie de copt si se toarna compozita. Deasupra se adauga bananele taiate felii.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa aproximativ 45-50 de minute. Se taie rece si se poate pudra cu zahar pudra.
        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard