Sa pornim la drum:
Ingrediente:
- 1 galbenus de ou fiert;
- 1 galbenus de ou crud;
- 1 lingurita de mustar clasic;
- zeama de la o lamaie;
- o sticla de ulei;
- sare. Nu uitati de sare
Ca sa preparam maioneza, avem nevoie de un bol incapator si un tel sau un mixer, dupa posibilitati. La prepararea maionezei trebuie sa tineti cont de cateva sfaturi simple:
- amestecati mereu in acelasi sens;
- adaugati ingredientele in ordinea corecta;
- turnati ulei putin cate putin; o cantitate mai mare adaugata brusc va duce la taierea maionezei.
Adaugam in bol cele doua galbenusuri de ou (crud si fiert), lingurita de mustar si sarea si amestecam bine pana se omogenizeaza. Apoi, turnam ulei putin cate putin pana cand compozitia se ingroasa si obtinem consistenta dorita. La final, adaugam si zeama de lamaie. Se pune dupa preferinta, asa ca va recomand sa amestecati un pic si sa gustati ca sa obtineti gustul dorit. Daca maioneza este prea acra sau prea moale, mai adaugam ulei.
Aceasta reteta nu este complicata. Si nici taierea maionezei nu este un capat de lume. Din pacate, eu nu stiu sa dreg o maioneza taiata pentru ca am patit-o o singura data pana acum si am preferat sa arunc tot si sa o iau de la capat. Daca aveti metodele voastre proprii, va astept cu drag sa mi le impartasiti in comentarii.
Spor la treaba!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu