De fiecare data cand este ziua cuiva, ne dorim sa preparam un tort care sa fie pe cat de frumos, pe atat de gustos. Ei bine, tortul Padurea Neagra imbina cele doua caracteristici si impaca pana si cel mai cel critic culinar. Nu mi se pare greu de facut si, cu putina rabdare, oricine il poate prepara.
Ingrediente:
- 1 blat de tort - de cacao;
- 700ml smantana pentru frisca;
- 500g visine congelate sau din compot;
- 6 linguri de zahar pudra;
- 1 esenta de vanilie;
- cirese confiate pentru decor;
- 100g fulgi de ciocolata.
Se taie blatul in 3 parti egale. Se lasa visinele la decongelat si se pastreaza zeama dupa strecurare. In sucul acestora se pun cam 2 linguri din zaharul pudra.
Intr-un bol de mixer se adauga smantana dulce, zaharul pudra si esenta de vanilie. Se bate frisca la viteza foarte mare pana se intareste bine, dar nu se exagereaza pentru ca se va separa. Frisca nu trebuie sa curga de pe mixer.
Se pune pe un platou prima felie de blat, se aseaza inelul de coacere si se insiropeaza blatul cu cateva linguri de suc de visine. Deasupra se intinde uniform un strat de frisca si apoi se pun visine. Se aseaza cea de-a doua felie de blat, se insiropeaza si ea si iar se aseaza un strat de visine. A treia felie de blat se insoropeaza separat si se pune pe tort cu partea insiropata in jos. Se adauga frisca deasupra si se niveleaza bine. Se da la frigider pentru aproximativ 2h.
Se scoate tortul din frigider si se inlatura inelul. Se uniformizeaza marginea cu frisca, iar dupa ce tortul a fost acoperit cu frisca se "arunca" fulgii de ciocolata pe margine. Se fac "sprituri" de frisca pe marginea tortului si se orneaza cu cirese confiate si fulgi de ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu