Pentru că suntem adepții ideii că „cea mai bună legumă e porcul”, ne delectăm din când în când cu o minunată friptură de porc la cuptor. Preferata noastră este coasta de porc, pe care o luăm direct marinată de la raionul de carne din Kaufland. Sigur, se poate marina și acasă, însă durează mai mult și, de obicei, noi decidem ce vrem să mâncăm... când ne este foame deja 😆
Ingrediente:
- coastă de porc marinată;
- miere;
- cartofi pentru garnitură / orice legumă care vă place.
Această rețetă este pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. Tot secretul stă în crusta de miere care se formează deasupra. Dar să începem cu începutul.
Se așează coasta într-o tavă de cuptor. Se adaugă o cană de apă și se acoperă cu folie de aluminiu. Totul merge la cuptor la 180-200 de grade pentru aproximativ jumătate de oră. Tot acum puteți adăuga și cartofii sau legumele pentru garnitură. Noi alegem de cele mai multe ori să prăjim cartofii (da, știu, total nesănătos).
Se scoate folia de aluminiu și se unge carnea cu miere, apoi se bagă înapoi la cuptor pentru încă 10-15 minute, cât să formeze mierea o crustă frumoasă.
Toată minunea asta o servim fierbinte, cu cartofi prăjiți și dulceață de ardei iuți sau cu mujdei de usturoi.
Vă recomand să o încercați și să îmi spuneți părerea voastră! Bon apetit! 🤤🍽
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu