Ingrediente:
- 6-7 ardei grasi;
- 1 cutie de rosii taiate / bulion;
- 400g carne tocata de porc;
- 100g orez;
- 1 legatura patrunjel;
- 1 lingura faina;
- 1 ceapa;
- ulei;
- sare, piper, delikat;
- smantana
Se curata ardeii de seminte, se spala si se lasa la scurs. Ceapa se taie solzisori si se caleste in putin ulei. Carnea tocata se amesteca cu ceapa calita, orezul spalat, sare si piper, patrunjel tocat si apa (de 2 x orez).
Se umplu ardeii cu compozitia obtinuta, se aseaza in cratita si se toarna peste ei sucul de rosii, completand cu apa pana la nivelul lor. Se lasa sa fiarba la cuptor la foc mic, acoperiti.
Cand au fiert, se freaca faina cu 2 linguri de apa si se amesteca cu sosul. Se lasa sa fiarba cateva clocote.
Ardeii umpluti se servesc simpli sau cu smantana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu