Ingrediente:
- 450g faina;
- 200g zahar;
- 200g unt la temperatura camerei;
- 200ml lapte;
- 4 mere mari;
- 4 oua;
- 2 pliculete de zahar vanilat;
- 1 pliculet praf de copt;
- zeama si coaja de la o lamaie;
Intr-un vas de mixer se adauga untul, zaharul tos si zaharul vanilat si se mixeaza bine. Se adauga coaja de lamaie, un praf de sare si ouale pe rand. Apoi se adauga zeama de lamaie si se toarna cate putin din lapte pana se incorporeaza tot. Praful de copt se amesteca cu faina si se adauga treptat peste lichidele din bol.
Se curata merele de coaja si se taie cubulete. Peste acestea se adauga 2-3 linguri de faina si se amesteca pentru a nu se lipi intre ele. Se adauga merele in aluat si se amesteca usor. Se da tava la cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade pentru aproximativ 45-60 minute sau pana scobitoarea iese curata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu