Ingrediente:
- 500g ciuperci champignon proaspete;
- 500g cartofi;
- 1 ceapa mare;
- 3-4 catei de usturoi;
- 2 linguri de ulei;
- 30g unt;
- sare, piper;
- 100-150g smantana;
- patrunjel tocat;
- crutoane de paine.
Ceapa si usturoiul se curata si se taie felii. Ciupercile si cartofii se curata si se taie sferturi. Intr-o oala de 4l se pun la calit ceapa si usturoiul cu ulei si unt. Se pune si un praf de sare si se lasa totul la inabusit 4-5 minute la foc mic, sub capac. Cand ceapa a devenit translucida se adauga ciupercile si se asezoneaza cu sare si piper macinat. Se calesc 6-7 minute fara capac, la foc mediu.
Se adauga cartofii si se soteaza 3-4 minute cu ceapa si ciupercile, apoi se toarna aproximativ 2l de apa si se lasa totul la fiert la foc mediu/mare pentru aproximativ jumatate de ora. Se testeaza cartofii cu furculita si, daca sunt moi, inseamna ca supa este gata.
Se opreste focul, se trage oala de-o parte si se paseaza totul cu ajutorul unui blender. Se poate adauga si smantana de pe acum, insa aceasta va scurta perioada de viata a supei. Daca se doreste pastrarea ei la frigider, smantana se poate adauga ulterior, in farfurie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu