Ingrediente:
- 1 dovlecel;
- 1 ceapa;
- 1 ardei gras;
- 1 morcov;
- 1 radacina de patrunjel / pastarnac;
- 2 linguri de orez;
- 2 galbenusuri;
- 200g smantana;
- zeama de la o jumatate de lamaie;
- 3 linguri de ulei;
- patrunjel;
- delikat si piper.
Se curata de coaja legumele,se spala bine apoi se toaca marunt. Intr-o oala se pun la calit legumele in putin ulei, apoi cand ceapa devine translucida, se adauga dovleceii taiati cubulete, orezul si se calesc si ei circa 1 minut.
Se toarna apoi apa, se asezoneaza cu sare, piper si delikat si si se lasa sa fierba legumele circa 20 de minute. Galbenusurile se amesteca cu smantana si se adauga peste ele putina zeama de la supa, apoi se amesteca pana se omogenizeaza. Amestecul obtinut se toarna in oala peste supa si se amesteca pana se omogenizeaza bine.
Se adauga patrunjelul tocat si zeama de la o jumatate de lamaie. Supa de dovlecel se poate servi atat calda cat si rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu