Ingrediente:
- 400g piscoturi;
- 500g mascarpone;
- 500ml cafea indulcita;
- 8 linguri de zahar;
- 5 oua separate;
- 3 linguri cacao;
- 1 esenta de vanilie;
Intr-un bol de mixer se bat albusurile cu un praf de sare pana devin spumoase, apoi se adauga 4 linguri de zahar tos si se bat pana devin lucioase si tari, ca la bezea.
In alt bol se bat cu mixerul galbenusurile, restul de zahar si esenta de vanilie pana cand acestea se albesc si devin cremoase. Se adauga mascarpone si se amesteca incet pana se omogenizeaza. Cu o spatula se adauga treptat albusurile peste galbenusuri si se amesteca usor cu miscari ample.
Se aseaza in tava piscoturile umezite in cafea. Peste primul rand se intinde un strat de compozitie, apoi se mai adauga un strat de piscoturi umezite si iarasi compozitie. Intre cele doua straturi se poate presara cacao, dar nu este obligatoriu. Peste ultimul strat de crema se pudreaza cacao din belsug si se baga tava la frigider pentru cateva ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu