Deși în preajma sărbătorilor Pascale se consumă cu preponderență carne de miel, implicit drobul de miel, eu nu suport această carne, așa că pregătesc an de an o alternativă gustoasă de pui. Aromat, plin cu verdețuri, acest preparat va da pe spate până și cel mai pretențios gurmand.
- 1kg pipote și inimi de pui;
- 1kg ficat de pui;
- 4 cepe mari tocate;
- 2 legături mari de ceapă verde;
- 2 legături de usturoi verde;
- 2 legături de pătrunjel;
- 6 linguri de ulei;
- 5 ouă crude și 6 ouă fierte;
- câteva bucățele de unt;
- sare și piper.
Se pun pipotele la fiert în apă rece cu sare și se spumează ocazional. Când sunt fierte (aprox. 30 min), se scurg de apă și se lasă la răcit. Între timp, se călește ficatul în cele 6 linguri de ulei. După aprox. 10 min, când ficatul este călit, se scoate într-un castron și în aceeași grăsime se prăjește ceapa tocată cu un praf de sare. Peste ceapa călită se adaugă și ceapa verde și usturoiul și se lasă 2-3 min să se înmoaie. Se scoate totul într-un bol pentru a se răci.
Se toacă mărunt organele răcite. Într-un castron mare se adaugă toate ingredientele, organele tocate, pătrunjelul tocat, ouăle bătute cu furculița, ceapa călită, sarea și piperul. Se amestecă totul foarte bine pentru a se întrepătrunde aromele. Dacă compoziția este prea uscată, se mai poate adăuga un ou.
Într-o tavă de cozonac, tapetată cu hârtie de copt, se adaugă cam jumătate de compoziție, se așează ouăle fierte (câte 3 în fiecare tavă) și apoi restul de compoziție pentru a le acoperi. Se nivelează cu o lingură și se aruncă pe de-asupra câteva bucățele de unt (la final drobul va avea aspect de ars însă nu este, din contră, untul îi va conferi un pic de grăsime). Se bagă la cuptor pentru aprox. 40 de minute, până când capătă o culoare aurie deasupra și oul este închegat. Se scoate drobul și se lasă la răcit înainte de a se tăia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu