Carnea de porc

Carnea de porc are o aromă intensă și caracteristică, cu părți mai mult sau mai puțin grase, care necesită metode de preparare diferite. În ceea ce privește părțile mai slabe, fără grăsime, este important să amintim că, în ciuda asemănării cu carnea albă, aceasta trebuie tratată totuși ca o carne roșie.

Pentru a nu se întări, carnea de porc nu trebuie preparată timp îndelungat. Părțile mai grase ale porcului sunt potrivite pentru preparare umedă și în tocănițe. Când porcii sunt sacrificați la 6 luni de viață, ei ne oferă carne foarte fragedă, mușchii lor nefiind supuși la efort. 

Demonizată de-a lungul anilor de către nutriționiști, carnea de porc este, în realitate, o sursă excelentă de proteine având un conținut relativ scăzut de grăsimi și de colesterol.

Consumul cărnii de porc este limitat de multiplele prejudecăți, deoarece se consideră că este mai puțin hrănitoare decât alte tipuri de carne. În realitate, este bogată în vitamina B1, fiind asemănătoare din punct de vedere nutritiv cu carnea de mânzat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard