Deși se consumă cu predilecție de sărbătorile pascale, carnea de miel poate fi preparată mai des ca fel principal, fiind ușoară și nutritivă.
Există două tipuri de carne de miel, deosebite în funcție de vârsta la care a fost sacrificat animalul și de felul alimentației sale: miel de lapte (cu vârsta de 3-4 săptămâni), hrănit numai cu lapte; miel, sacrificat la 8-10 săptămâni, care, pe lângă lapte, primește și altă hrană.
Culoarea rozalie spre albicioasă a cărnii indică tinerețea animalului și alimentația sa lactată, care îi conferă un gust deosebit.
Cu cât carnea este mai închisă la culoare, cu atât vârsta animalului este mai mare.
Este important să amintim că pentru obținerea unei fripturi bune este necesar un timp de preparare mai degrabă scurt, carnea de miel fiind preferată „în sânge”. Extepție face mielul de lapte care, dacă nu este preparat suficient, devine indigest.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu