Ciorba Radauteana

Pentru ca ma numar printre oamenii carora nu le place ciorba de burta, dar pentru ca iubesc ciorba dreasa cu smantana si usturoi, am decis sa incerc varianta acesteia din carne de pui. Este delicioasa, magica, extraordinara si v-o recomand cu caldura.

Ingrediente:
  • pulpe de pui (carne sa fie);
  • 2 oua;
  • 2 cepe mici;
  • 2 morcovi;
  • 1 bucata telina;
  • 1 radacina de patrunjel;
  • 1 pastarnac;
  • 4-5 catei de usturoi;
  • 250g smantana grasa (25%);
  • delikat;
  • 2-3 linguri de otet.
Se spala carnea si se pune la fiert intr-o oala, spumand-o regulat. Legumele se spala, se curata si se adauga in oala in momentul in care nu se mai formeaza spuma. Fierbem supa aproximativ 1 ora sau pana cand sunt toate ingredientele fierte bine. Scoatem carnea si legumele din zeama si le lasam sa se racoreasca putin.
Se curata carnea de pe oase si se taie in bucati, dupa preferinte. Eu am taiat si legumele in cubulete mici, insa unele gospodine prefera sa nu le mai adauge deloc. Mie imi place ca aduc un plus de culoare. Se pune totul inapoi in zeama din oala si se mai da la foc mic inca 5 minute.
Intre timp, pregatim esenta acestei ciorbe speciale: amestecam intr-un vas galbenusurile de ou si smantana, apoi turnam pe rand cate un polonic din supa fierbine, amestecand incontinuu. Oprim focul la ciorba si lasam sa rasufle 1 minut, apoi turnam amestecul de smantana si oua in oala. Atentie! Focul trebuie sa fie oprit cand faceti acest lucru, altfel smantana se va branzi. Amestecati cu grija de cateva ori, pana se omogenizeaza totul.
La final, adaugati cateii de usturoi pisati si otetul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard