Carnea de mânzat

Mânzatul este un vițel castrat, cu vârsta până la 3 ani. o carne de vită bună trebuie să aibă culoarea de un roșu viu, firicele subțiri de grăsime și o textură fermă. 

Carnea cea mai fragedă provine din părțile ce corespund mușchilor care lucrează mai puțin, de exemplu cei de pe spinare, de unde se obține mușchiul și fileul. Dacă sunt gătite rapid, la foc iute, aceste bucăți de carne nu mai au nevoie de o frăgezire anterioară.

Pentru obținerea unei fripturi bune, este bine să preparăm carnea în grăsimea ei naturală. Pentru a verifica dacă s-a pătruns, este suficient să o strângem între degete: cu cât este mai elastică, cu atât va fi mai „în sânge”.

Când am terminat de gătit, este bine să lăsăm friptura să se „odihnească”, deoarece sucul din carne adunat în mijloc sub acținea căldurii se va redistribui către exterior.

Cea mai bună carne de bovine pentru preparat înăbușit este mușchiul care, datorită timpului îndelungat de gătire, se va frăgezi. Ca lichid de fierbere se poate alege apa sau, mai bine, supa de vițel ori un vin roșu, pentru îmbogățirea gustului și aromei preparatului.

Veal

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard