Tartă răsturnată cu mere și gutui

    După nenumărate rețete încercate, care mai de care cu diverse blaturi sau topping-uri, am descoperit o amestecătură delicioasă pe care o împart și cu voi. Este o rețetă super simplă, rapidă, deloc costisitoare și gustoasă:


Ingrediente:

  • 5 ouă;
  • mere și gutui (eu am pus cam 6 mere și 2 gutui;
  • 200g zahăr tos (pentru caramel);
  • 130g zahăr tos (pentru blat);
  • 100g unt;
  • 1 plic zahăr vanilat;
  • 180g făină.

    Se spală și se curăță fructele. Se taie câteva felii de mere și de gutui, pentru decorul de deasupra, iar restul se mărunțesc cubulețe, pentru compoziție.
   
    Într-o crăticioară non-aderentă se topesc cele 200g de zahăr tos, iar cu caramelul rezultat se tapetează forma pentru tartă. Se lasă la răcit până devine casant, apoi se pun în cercuri concentrice feliile de fructe. Se împrăștie pe deasupra untul tăiat feliute mici și se bagă forma la cuptor pentru aproximativ 15-20 min. (cuptor preîncălzit, 180grade).
    
Pentru blat, se separă ouăle și se bat albușurile cu 130g de zahăr tos și cu pliculețul de zahăr vanilat până se obține o spumă lucioasă și tare. Se adaugă treptat și gălbenușurile și se încorporează ușor făina. La final se adaugă în compoziție fructele tăiate cubulețe.
Se toarnă compoziția obținută peste fructele din formă și se dă totul la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade. Tarta se răstoarnă caldă pe un platou pentru a se însiropa blatul din zeama de la fructe.





Un comentariu:

@templatesyard