Tortilla patatas

Pentru că atunci când vine vorba de mâncare, spaniolii chiar știu să mănânce, am decis să încerc Tortilla Patatas. Este ușor de preparat și merge mâncată atât caldă cât și rece. 
Ingrediente:
  • 3 ouă 
  • 1 ceapă mare
  • 2 cartofi
  • Ulei pentru prajit (aprox. 200ml)
  • Sare, piper
Se curăță cartofii, se spală, se taie în sferturi și apoi se toacă în solzișori subțiri. Se taie ceapa solzișori și se amestecă cu cartofii. Într-o tigaie cu ulei încins se adaugă acest amestec și se lasă la foc mic pentru a fierbe și nu a se praji. Se amescă periodic, iar cartofii vor căpăta o culoare aurie, rumenă. 
Se scot cartofii și ceapa într-o sită și se lasă să se scurgă de surplusul de ulei. 
Într-un bol se bat cele 3 ouă cu sare și piper, apoi se adaugă cartofii și ceapa scurse. Se amestecă totul și se pune într-o tigaie în care am încins o lingură de ulei în prealabil, cam ca pentru o omletă. 
Se lasă la foc potrivit până se rumenește pe margine apoi, cu ajutorul unei farfurii, se întoarce invers și se mai lasă 2-3 minute, în funcție de cât de prăjită o vreți. 

Partea frumoasă la Tortilla este că este sățioasă, rapidă și poate fi preparată cu o mulțime de ingrediente: ciuperci, cașcaval, șuncă, legume. Efectiv orice aveți prin frigider. Ingredientele de bază sunt cartofii și ouăle. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard