Fursecuri cu ciocolată

     Cui nu îi plac fursecurile? Serios, nu te poți numi gurmand dacă nu adori aceste mici minunății combinate cu ciocolată! Rapid de preparat, rețeta de mai jos este ideală atunci când sunteți pe fugă, dar vreți să vă impresionați oaspeții cu un desert gustos.


    Ingrediente:

  • 160g făină albă;
  • 100g unt moale (la temperatura camerei);
  • 80g zahăr pudră;
  • 20g zahăr brun;
  • 75g fulgi de ciocolată;
  • 1 ou;
  • un vârf de linguriță de sare;
  • 1 fiolă esență de vanilie (sau o linguriță);
  • un pliculeț de praf de copt (10g).
    Într-un bol de mixer se pun untul moale, zahărul pudră și zahărul brun. Se amestecă totul până se omogenizează, apoi se adaugă oul și esența de vanilie. 
    Separat, se amestecă într-un bol făina, sarea și praful de copt. Acestea se adaugă treptat în compoziția lichidă obținută inițial și se amestecă totul până rezultă o cocă omogenă. La final se adaugă fulgii de ciocolată și se amestecă totul cu o lingură. Se acoperă bolul cu folie alimentară și se dă la frigider pentru 20 de minute. 
    Fursecurile se formează cu ajutorul unei linguri și se rotunjesc în palmă (ca pe chiftele). Se asează într-o tavă de cuptor, se mai adaugă fulgi de ciocolată pe deasupra (după gust) și se dau la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute. 

    Culoarea aurie și mirosul încântător vă vor delecta papilele gustative și vă garantez că fursecurile vor dispărea de pe farfurie cu o viteză amețitoare 😜 Bon apetit!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard