Prajitura cu branza si nuca

Ingrediente pentru aluat:

  • 130g unt;
  • 100g zahar;
  • 1/2 lingurita bicarbonat;
  • 1 lingura otet;
  • 2 oua;
  • 2 linguri smantana;
  • coaja rasa de la o lamaie;
  • 1 varf de cutit de sare;
  • 300g faina.

Ingrediente pentru umplutura:

  • 100g unt;
  • 4 galbenusuri;
  • 1 pachet zahar vanilat;
  • 0,5 - 1kg branza de vaci grasa;
  • 120g nuci macinate;
  • 10g migdale;
  • 3 linguri pesmet sau 1 pachet budinca de vanilie;
  • 100 - 150g zahar si un varf de cutit de sare;
  • stafide.

Mod de preparare:

Amestecati ingredientele pentru aluat adaugand, la final, faina. Se framanta bine pentru fragezime, dupa care se imparte in doua.
Pentru umplutura, untul se freaca bine cu galbenusurile, dupa care se adauga celelalte ingrediente. Albusul de la cele 4 oua se bate spuma si se incorporeaza la sfarsit, amestecandu-se usor pentru putin timp.
Se face o foaie din jumatate din alut si se aseaza in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Peste foaia formata se pune umplutura de branza. Deasupra se pune cealalta foaie formata sau aluat dat prin razatoare. Se coace la foc potrivit o ora.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard