Pască fără aluat

 Pasca este, alături de cozonac, un dulce extraordinar de bun, preparat de Paște de gospodinele din întreaga țară. Pentru că nu sunt mare fan cocă, aluat, frământat și dospit, am ales să fac o pască fără aluat, un fel de cheesecake mioritic. Rezultatul? Delicios 🤤

  • 500g brânză proaspătă de vaci;
  • 200g smântână grasă (30%);
  • 3 ouă;
  • 100g zahăr pudră;
  • 100g faină;
  • 150g stafide aurii;
  • 50g griș;
  • 1 linguriță coajă de lămâie rasă;
  • 1 esență de vanilie;
  • 1 pliculeț praf de copt;
  • 100g unt. 
Într-un castron mare se adaugă ouăle, zaharul și esența de vanilie și se amestecă bine cu un tel. Se adaugă branza și se încorporează bine cu o spatulă, iar apoi se pune și untul și se omogenizează.
Se adaugă și făina, puțin câte puțin, apoi se pun și grișul și smântâna. La final se încorporează bine stafidele. Este important să adăugați ingredientele pe rând și să omogenizați bine compoziția.
Compoziția obținută se toarnă într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină și se dă la cuptor la 170 de grade pentru 50 de minute. Se acoperă cu un prosop de bucătărie și se scoate cu grijă din formă după ce s-a răcit. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard