Tarta cu cod si marar

Ingrediente:

  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 50 ml apa
  • 250 ml lapte
  • 1 ceapa
  • 300 g file de cod
  • 50 ml ulei
  • 1 leg. marar
  • sare si piper
Mod de preparare:

Din 250 g faina, 100 g unt, apa si putina sare framantati un aluat tare si puneti-l la frigider pentru 15 minute. Curatati fileurile de cod de eventualele oscioare ramase de la filetat, presarati-le cu sare si piper, apoi treceti fileurile prin faina si prajiti-le in ulei incins, pana cand se rumenesc putin pe ambele parti. Scoteti-le pe servetele absorbante si pastrati-le acoperite la cald. Topiti intr-o tigaie 50 g unt, adaugati ceapa curatata, spalata si tocata cat mai marunt. Dupa 2 minute, adaugati doua linguri de faina, amestecati bine si puneti laptele, putin cate putin, amestecand incontinuu. Cand sosul se ingroasa, luati tigaia de pe foc si puneti mararul tocat mai mare. Intindeti aluatul intr-o foaie de circa 5mm grosime, puneti-o intr-o forma de tarta si adaugati sosul cu marar. Deasupra puneti fileurile de peste in forma de raze si puneti tarta astfel pregatita la cuptor. Coaceti-o la foc potrivit circa 40 minute sau pana cand se rumeneste frumos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard