Mancare de praz cu masline

Ingrediente:

  • 3-4 fire de praz;
  • 1 ceapa;
  • 4-5 linguri bulion;
  • 2-3 foi de dafin;
  • 3-4 linguri de ulei
  • o mana de masline;
  • o lingurita de zahar tos;
  • delikat
    Se spala si se curata prazul, pastrand numai partea alba. Ceapa taiata solzisori si prazul taiat in bucati de 2-3 cm se calesc in ulei, la foc mic, pana se inmoaie. Se toarna bulionul si o cana de apa pentru ca prazul sa iasa zemos. Se adauga maslinele, se asezoneaza cu delikat si piper, se acopera oala cu capac si se lasa la fiert. Dupa 10 minute se adauga foile de dafin si zaharul tos si se mai lasa sa dea in cateva clocote.
    La final se da oala fara capac la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru aproximativ 15 minute, ca sa scada un pic sosul. Se scot foile de dafin si se serveste fierbinte alaturi de o portie de mamaliguta.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard