Supa-crema de fasole

Ingrediente:
  • 600 g fasole fiarta
  • 900 ml apa
  • 4 catei usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • 5 linguri ulei de masline
  • 4 rosii
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 3 linguri busuioc
  • delikat, sare, piper
  • 4 linguri parmezan (optional)
Mod de preparare:

Pregatesti un sos salsa din rosii tocate marunt, ceapa tocata si 2 catei de usturoi tocat. Amesteci totul cu putin busuioc si cu 2 linguri de ulei de masline si dai la rece. Poti face si altfel, adica sa toci doar rosiile si sa le stropesti cu uleiul de masline, apoi sa dai la rece. Toci 2 catei de usturoi si pisezi semintele de fenicul si de chimen. Incingi uleiul de masline si sotezi pentru 30 de secunde usturoiul cu semintele pisate si cu restul de busuioc. 
Adaugi apoi fasolea fiarta bine si 900 ml de apa si lasi la fiert 15 minute, sau chiar mai mult, pana ce boabele de fasole se farama. Adaugi si delikat dupa gust. Iei apoi fasolea de pe foc si o pasezi bine sau folosesti un blender. Asezonezi dupa gust cu sare si piper.
Servesti supa-crema rece cu parmezanul ras (optional) si sosul salsa deasupra sau numai cu rosiile stropite cu uleiul de masline lasate la rece si, neaparat, cu paine prajita.


*reteta pentru post

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard