Foietaj cu pere

Ingrediente:

  • 250g aluat de foietaj;
  • 4 pere;
  • 300g zahar;
  • 1 baton de vanilie;
  • 1 lingura zeama de lamaie;
  • 250ml frisca din smantana;
  • 100ml lapte;
  • 1 lingurita zahar vanilat;
  • 2 galbenusuri;
  • 25g zahar;
  • 1 lingura faina;
  • 1 lingura amidon;
  • 25g unt;
  • 1 lingura rachiu de fructe sau rom.
Mod de preparare:

Preparati mai intai crema care trebuie sa stea la rece. Fierbeti laptele cu vanilia la foc mic. Separat, frecati galbenusurile cu zaharul, adaugati faina si amidonul si turnati treptat laptele, amestecand mereu. Cand ati obtinut un amestec omogen, puneti-l la foc iar, la bain-marie si fierbeti-o 5 minute, apoi luati-o de pe foc, lasati-o putin la racit si adaugati untul. Dupa ce crema s-a racit, puneti rachiul sau romul si amestecati iar. Puneti-o la rece.
Pentru pere, dizolvati zaharul in 400ml de apa, adaugati batonul de vanilie, despicat si lasati 15 minute in repaus. Curatati perele de coaja, fierbeti-le 5 minute in siropul de apa cu zahar, apoi lasati-le la racit. 
Intindeti o foaie de aluat si taiati din ea dreptunghiuri de 7x10cm, coaceti-le la foc iute. Dupa ce s-au racit, taiati-le in doua si umpleti-le cu un strat de crema rece peste care puneti putina frisca. Taiati perele fierte, reci, in felii subtiri. Puneti feliile intr-o tava, recompunand forma perelor, presarati-le cu un strat gros de zahar si puneti tava la cuptor, sub fracara grill-ului, sa se caramelizeze. Lasati-le la racit, apoi repartizati bucati din ele pe fiecare foaie de aluat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard