Tocana de dovleac

Ingrediente:

  • 1 dovleac mediu (aprox. 1,2 kg);
  • 300g cartofi mici;
  • 1 fir de praz;
  • 4 cepe verzi;
  • 600 ml supa de vita sau de zarzavat;
  • 3 catei de usturoi;
  • 1 lingura de unt;
  • 1 lingura boabe de grau;
  • un varf de cutit chilli;
  • 3 linguri patrunjel proaspat tocat;
  • sare, piper
Mod de preparare:

Taiati un capac in partea de sus a dovleacului si indepartati cu o lingura miezul si semintele, lasand o margine de 1-1.5 cm grosime. Aveti grija sa nu soargeti coaja tare. Spalati cartofii si taiati-i in jumatati, curatati prazul, spalati-l, taiati-l in rondele. Curatati usturoiul si tocati-l marunt. 
Puneti o lingura de unt intr-o cratita mare si prajiti putin usturoiul. Adaugati cartofii, miezul de dovleac taiat in cubulete, ceapa verde, prazul, graul si lasati-l sa foarba la foc potrivit pana cand cartofii sunt fragezi. Condimentati cu sare, piper, chilli si adaugati patrunjel verde tocat. Turnati supa fierbinte in dovleacul scobit, inainte de servire si acoperiti-o cu capacul de dovleac.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard