Ghebe cu salvie si rozmarin

Ingrediente:

  • 2 kg ciuperci albe;
  • 2 kg ghebe sau alte ciuperci de padure;
  • 2 linguri seminte de mustar;
  • 1 leg. frunze de salvie;
  • 1 leg. crengute de rozmarin;
  • 1 lingura piper boabe;
  • 4-5 catei de usturoi;
  • cateva fire de cimbru;
  • sare grunjoasa;
  • otet de 9 grade.
Mod de preparare:

Curatati si spalati bine ciupercile. Pot fi doar un singur soi sau in amestec de soiuri diferite. Fierbeti-le 10 minute in apa sarata si apoi lasati-le la scurs. Fierbeti alta apa cu 100 ml otet, piper boabe, seminte de mustar, si o lingura cu varf de sare la 1 litru. Puneti ciupercile in borcane, adaugand printre ele frunze de salvie, usturoi, rozmarin si combru. Turnati otetul fierbinte peste ingredientele din borcane. Scuturati putin borcanele si apoi legati-le sau inchideti-le cu capace. Sterilizati borcanele prin fierbere sau la cuptor. Ciupercile astfel conservate sunt foarte aromate si se pot folosi ca garnitura la paste.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard