Prajitura cu nuci si bezea

Ingrediente blat:

  • 6 albusuri;
  • 200g zahar;
  • 200g nuci macinate;
  • 100g faina;
  • 150g unt;
  • 1 lingura rom sau cognac;
  • 1 lamaie;
  • 400g gem acrisor (caise, macese)
  • 1 lingurita zahar vanilat;
Ingrediente crema:
  • 100g unt;
  • 100g nuci macinate;
  • 2 linguri cacao;
  • 2 linguri rom sau cognac;
  • 100g zahar;
Ingrediente glazura:
  • 6 galbenusuri;
  • 150g zahar;
  • 1 lingura rom sau cognac;
  • 1 lingurita zahar vanilat.
Mod de preparare:

Bateti albusurile spuma si cand aceasta se tine bine de tel, adaugati treptat zaharul si romul. Bateti ingredientele pana cand spuma este tare din nou. Adaugati untul topit si racit si faina amestecata uc nucile, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Amestecati prin rasturnare de cateva ori si turnati compozitia intr-o tava unsa si tapetata. Nivelati-o si coaceti-o la foc potrivit, in cuptorul incalzit dinainte. Nu deschideti cuptorul in primele 15 minute. Dupa ce ati scos tava din cuptor, ungeti blatul imediat cu gem in strat uniform. Pentru crema, amestecati cat mai bine ingredientele. Intindeti crema peste stratul de gem. Pentru aceasta tineti vasul cu crema la bain-marie cateva secunde, ca sa se fluidifice crema, pentru a putea fi intinsa mai usor. Lasati prajitura la rece cat timp preparati glazura prin amestecarea ingredientelor cu un mixer. Cand glazura este omogena, turnati-o peste crema, nivelati-o si ornati-o cu ciocolata rasa. Puneti prajitura din nou la rece pana in momentul taierii si servirii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard