Rulada cu gogosari si ghimbir

Ingrediente:

  • 1,5 muschi file de porc (bucata intreaga);
  • 2-3 gogosari;
  • 1 ceapa;
  • 100 g ghimbir;
  • 1 ou;
  • 2 linguri pesmet;
  • 1 leg. patrunjel;
  • 50 ml ulei;
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat;
  • sare;
  • piper.
Mod de preparare:


CurăţaÅ£i carnea de pieliÅ£e ÅŸi tendoa­ne, spălaÅ£i-o, scurgeÅ£i-o de apă ÅŸi stergeÅ£i-o cu ÅŸerveÅ£ele. Cu un cuÅ£it cu lama subÅ£ire tăiaÅ£i în muÅŸchiul de porc astfel încât să faceÅ£i un tunel prin centrul acestuia. UngeÅ£i carnea cu ulei ÅŸi presăraÅ£i-o cu cimbru, sare ÅŸi piper. CurăţaÅ£i gogoÅŸarii de cotoare ÅŸi seminÅ£e, spălaÅ£i-i ÅŸi tăiaÅ£i-i în fâşii. DaÅ£i ghimbirul pe răzătoarea mică.
IncingeÅ£i într-o tigaie uleiul rămas ÅŸi căliÅ£i fâşiile de gogoÅŸari împreună cu ceapa curăţată, spălată ÅŸi tocată julienne. După 10 minute adăugaÅ£i ghim­birul, potriviÅ£i de sare ÅŸi piper ÅŸi luaÅ£i tigaia de pe foc. După ce s-a răcit puÅ£in, puneÅ£i oul ÅŸi amestecaÅ£i bine.
UmpleÅ£i muÅŸchiul cu acest amestec ÅŸi puneÅ£i-l într-o tavă pe hârtie de copt. CoaceÅ£i rulada la foc potri­vit circa 60 de minute. TăiaÅ£i-o în felii de circa 2cm ÅŸi serviÅ£i-o caldă cu o garnitură la alegere.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard