Pui cu fasole si dovlecei

Ingrediente:

  • 500g muschiulet de pui (partea de pe interiorul pieptului de pui);
  • 400g fasole grasa alba;
  • 1 dovlecel;
  • 50 ml ulei de masline;
  • 1 leg. marar;
  • 1 lingurita rasa seminte de coriandru macinate;
  • 2 catei usturoi;
  • sare, piper.
Mod de preparare:

Curatati fasolea, spalati-o si taiati-o in segmente de circa 3-4 cm. Curatati dovleceii de coaja, spalati-i si taiati-i in bastonase, apoi pe acestea taiati-le in segmente de circa 3-4 cm. Spalati muschiuletii, scurgeti-i de apa, presarati-i cu sare si piper si puneti-i intr-o tigaie, in uleiul incins. Acoperiti tigaia cu un capac si caliti-i inabusit circa 30 minute. Separat, intr-o alta tigaie, caliti inabusit, in 4-5 linguri de ulei si 50 ml de apa, fasolea impreuna cu dovlecelul tocat. Cand fasolea s-a inmuiat, adaugati coriandrul, usturoiul tocat marunt si potriviti de sare si piper. Mai lasati la foc mic 5 minute, apoi puneti in tigaie bucatelele de carne. Acoperiti tigaia cu un capac si mai lasati 1-2 minute la foc mic. Presarati mararul tocat marunt si serviti cate 3-4 muschiuleti de pui la o portie, alaturi de fasole si dovlecel.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard