Musaca de vinete

Ingrediente:

  • 3 vinete mari;
  • 500g carne tocata;
  • 1 ceapa mare;
  • 2 oua;
  • 1 lingura boia de ardei;
  • 2 linguri pasta de tomate;
  • 1 lingurita nucsoara;
  • 1 leg. patrunjel;
  • 20g unt;
  • 2 linguri pesmet;
  • 100g cascaval;
  • sare, piper.
Mod de preparare:

Spalati vinetele si, fara a le curata de coaja, taiati-le pe lung, in felii de circa 5 mm grosime. Presarati-le cu sare si lasati-le 10 min. Stergeti zeama lasata cu servetele, apoi prajiti feliile de vinete in ulei, cate 2 minute pe fiecare parte.
Curatati, spalati si tocati marunt ceapa, apoi caliti-o 3 minute in 2-3 linguri de ulei, dupa care adaugati carnea tocata. Dupa ce carnea s-a calit putin, adaugati nucsoara, boiaua, pasta de rosii, patrunjelul tocat marunt, sare si piper dupa gust.
Caliti carnea impreuna cu verdeata si pasta de rosii 10 minute, amestecand din cand in cand, apoi luati tigaia de pe foc si dupa 5 minute puneti ouale. 
Ungeti un vas ceramic cu unt, tapetati-l cu pesmet si puneti pe fundul acestuia felii de vinete prajite. Peste acestea puneti un strat din amestecul cu carne, apoi un alt strat de vinete si din nou un strat de carne. Acoperiti ultimul strat de carne cu felii de vinete, dupa care presarati deasupra cascaval dat pe razatoarea mare. Puneti musacaua la cuptor si coaceti-o la foc potrivit circa 30-40 minute. Lasati-o 30 minute sa se raceasca inainte de a o taia.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard