Rosii cu usturoi la borcan

Ingrediente:

  • 2kg rosii cherry (sau normale, dar cat mai mici);
  • 2 capatani de usturoi;
  • 5-6 frunze dafin;
  • 5-6 frunze vita de vie;
  • 1 lingura seminte mustar;
  • frunze de visin;
  • sare grunjoasa;
  • 100ml otet la 1 litru de saramura;
  • 2 linguri piper boabe.
Mod de preparare:

Desprindeti rosiile de pe tulpini si spalatile. Lasati-le la scurs. Curatati usturoiul. Fierbeti apa, adaugand 100ml de otet si o lingura cu varf de sare grunjoasa la 1 litru. Asezati in borcane mai intai un strat de frunze de vita de vie. Puneti apoi cateva boabe de piper si seminte de mustar. Aranjati rosiile si printre ele puneti catei de usturoi, frunze de visin si frunze de dafin. Deasupra puneti iar piper si mustar si acoperiti cu un strat de frunze de vita. Turnati saramura fierbinte peste ingrediente. Legati borcanele sau inchideti-le cu capace ermetice si puneti-le la racoare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard