Prune murate

Ingrediente:

  • 5 kg prune brumarii;
  • 2 litri apa;
  • 1 litru otet;
  • 250g zahar;
  • 200g miere;
  • 1 lingurita scortisoara rasa;
  • 3 cuisoare;
  • 1 lingurita sare.
Mod de preparare:

Alegeti prune mai tari, bine coapte, spalati-le si asezati-le in borcane curate, uscate. Fierbeti otetul si apa 5 minute impreuna, adaugandu-se si celelalte ingrediente. Turnati lichidul astfel obtinut, fierbinte, peste prune. Inchideti borcanele ermetic, cu capac filetat sau se leaga cu celofan pus in strat dublu. Pentru a fi siguri ca nu vor fermenta, puneti in otetul care fierbe cate o aspirina zdrobita pentru fiecare borcan. Prunele preparate astfel se servesc cu fripturi si se potrivesc foarte bine cu mancaruri din carne de porc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard