Vinete umplute murate

Ingrediente:

  • 5 kg vinete mijlocii;
  • 5 pahare frunze telina taiate marunt;
  • 3 pahare frunze de patrunjel si marar;
  • 250g usturoi;
  • 7 linguri sare;
  • 5 litri apa;
  • 2 ardei iuti.
Mod de preparare:

Spalati vinetele si crestati-le 4-5 cm in lungime, opariti-le timp de 7-10 minute, in apa clocotita cu sare. Scoateti-le si puneti-le pentru o jumatate de ora intr-un vas cu apa rece, apoi scurgeti-le pe o strecuratoare. Puneti apa la fiert si opariti frunzele de telina, dupa care lasati-le la racit. In apa scursa puneti sarea, mai dati intr-un clocot si apoi lasati in repaus. Amestecati telina, patrunjelul, mararul cu usturoiul pisat. Adaugati ardeiul iute taiat in feliute si sare, dupa gust. Umpleti vinetele cu acest amestec in taieturile facute inainte de oparire. Asezati-le in borcane, unele peste altele. Deasupra turnati saramura racita, sa treaca 2-3 cm peste vinete. Inchideti borcanele ermetic, apoi depozitati-le la racoare. Serviti-le stropite cu putin ulei de masline.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

@templatesyard